«Κύηση… μαζί στο υπέροχο ταξίδι!!!»

Η κύηση -εγκυμοσύνη- είναι μία πρωτόγνωρη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, αλλά και της οικογένειάς της γενικότερα, η οποία θα φέρει αλλαγές τόσο σωματικές, όσο και στα συναισθήματά της.

Η έγκυος γυναίκα θα βιώσει τη χαρά, την ανυπομονησία για τον ερχομό του νέου μέλους, αλλά ταυτόχρονα και άγχος, φόβο για το άγνωστο, και όλα αυτά θα εναλλάσσονται, λόγω των ορμονικών μεταβολών. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η έγκυος γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις αλλαγές.

Παρόλες αυτές τις αλλαγές και τις ιδιαιτερότητες, η εγκυμοσύνη είναι μία φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού της γυναίκας, που καλείται να την βιώσει, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό τα θετικά συναισθήματα.

Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις αυτές, που προκύπτουν παθολογικές καταστάσεις, τόσο για την υγεία της μητέρας, σωματικά και ψυχολογικά, όσο και για την υγεία του εμβρύου.

Η γιατρός και η μαία μας, θα είναι κοντά σας από την πρώτη στιγμή, ώστε να διασφαλίσουν, την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης, πάντα σε συνεργασία μαζί σας για την λήψη των αποφάσεων, ώστε να μην είστε παθητικοί δεκτές απλά της ιατρικής, αλλά συμμέτοχοι σε όλη την διαδικασία.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο τέλος του ταξιδιού με ασφάλεια, πετυχαίνοντας έναν φυσιολογικό τοκετό εφόσον το επιθυμεί και το ζευγάρι.

Στα πλαίσια λοιπόν της παρακολούθησης, η ομάδα μας, θα σας κατευθύνει για τον προγεννητικό έλεγχο ρουτίνας, που προβλέπεται σε συγκεκριμένες εβδομάδες της κύησης, αλλά και ταυτόχρονα με την συμβουλευτική, θα ενημερώνει και θα προλαμβάνει ενδεχόμενες παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.